Usluge


  • Individualna terapija - pojedinačni rad s mladim ili odraslim osobama
  • Partnerska ili bračna terapija - rad s parovima
  • Obiteljska terapija - rad s cijelom obitelji
  • EMDR (Eye Movement Desensibilisation and Reprocessing) - rad s traumama
  • Grupni sastanci - grupe podrške, tematske grupe
  • Psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji - u suradnji s „Ministarstvom pravosuđa“ RH
  • Edukacija - „Betula“ pruža različite edukativne usluge iz područja psihoterapije, savjetovanja te socijalnih usluga općenito. Do sada je više takvih edukacija provedeno u suradnji s udrugom „Breza“ i „Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku“ za socijalne radnike, socijalne pedagoge i odgajatelje iz Centara za odgoj diljem Hrvatske.
  • Supervizija, intervizija, kovizija - individualna i/ili grupna za psihoterapeute i/ili savjetnike, socijalne radnike, socijalne pedagoge i ostale struke uključene u pružanje socijalnih usluga
Najčešći razlozi zbog kojih se traže usluge „Betule“:

Psihoterapeut

Zoran Vargović, dr. sc.

Prvu dugotrajniju terapijsku edukaciju prošao sam u Njemačkoj za sistemskog terapeuta i terapeuta za rad s tijelom od 1991. do 1994. godine.

Dio magistarskog studija iz područja savjetovanja parova i obitelji proveo sam u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom 2001. godine.

U organizaciji njemačkog „Renovabisa“ i hrvatskog „Caritasa“ završio sam dvogodišnji trening (2002.-2004.) za obiteljskog savjetnika.

U Dubrovniku i Opatiji završio sam prvi dio bazičnog treninga (2004.) iz seksualne terapije.

Stručno usavršavanje za ˝Psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji˝ završio sam tijekom 2008. godine u organizaciji “Društva za psihološku pomoć” iz Zagreba.

Tijekom 2011.-e godine pohađao sam trening primjene hipnoze pod okriljem “Međunarodne škole hipnoze i hipnoterapije” u Zagrebu.

Tijekom 2014. godine dodijeljen mi je “Europski Certifikat iz Psihoterapije” (ECP).

Trening iz Narativne terapije prošao sam u Melbournu i Adelaidu, Australija (2014-2015) gdje sam u Melbourneu i doktorirao na temu primjene Narativne terapije u specifičnim kontekstima (2017).

U 2017.-oj godini prošao sam i edukaciju za rad s traumom primjenom metode EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

U 2018.-oj godini prošao sam edukaciju za „psihoterapiju u troje“ za rad s izbjeglicama koji u slučaju terapijskog razgovora imaju potrebu za prevoditeljem.